all day dining, menukaart

SWEETS:

Babka:  heerlijk zoet Israelisch broodje met cranberries en witte chocolade. Homemade by Stav uit haar eigen Israeli home bakery 4.0
Baklava: met pistache 3.5
Yoghurt met Midden Oosterse granola: Turkse yoghurt met homemade granola en granaatappel 4.5
Yoghurt bavarois: met mango, chocolade en munt 4.5

FOOD

Platbrood met hummus, muhammara & babaganoush: traditionele mezze: overheerlijke Midden-Oosten spreads geserveerd met huisgemaakt brood 4.5
Gekruide gekookte eieren op platbrood: met bosui, peterselie, za’atar, pepervlokken, zout, citroensap en olijfolie 4.5
Gekruide labneh balletjes met platbrood: met za’atar, sumak en zwarte sesam gekruide balletjes van zachte roomkaas. Labneh wordt gemaakt van Turkse yoghurt. Geserveerd met sumak uien. 4.5
Shakshuka (voor 1 of 2 personen): smakelijk vegetarisch pannetje met ei gepocheerd in een saus van tomaten, paprika, pepers en ui, geserveerd met platbrood 6.5 p.p
Roerei met merquez: de merquez worstjes geven een pittige twist aan deze Libanese lunch klassieker, geserveerd met platbrood 8.5
Kofte met platbrood: geserveerd met o.a. ui en peterselie. De niet te versmaden Turkse variant van gehaktbal met brood. 8.5
Mezze lunch/borrelplank (ook vega) vanaf 2 personen: Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. muhammara, hummus, tabouleh, gegrilde artisjokken, sucuk, Perzische gemarineerde olijven, gekruide eieren, labneh, gemarineerde chickenwings, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, geroosterde paprika met feta. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Party on a plate! 9.5 P.P
 Viskofte: met yoghurt, dille en peper, geserveerd met huisgemaakt brood 7.5

DIVERSE MEZZE

Gepekeld ei met augurk en sumak uien: verrassend lekker bij een borrel 2.5
Schaaltje gebakken en gekruide aardappeltjes: altijd goed 3.5
Tabouleh: bulgursalade met tomaat, komkommer, ui, munt en peterselie 4.5
Gegrilde gemarineerde groente: o.a. groene asperges, wortel, courgette en aubergine 5.5
Gebakken watermeloen met feta en munt: zo heb je meloen nog nooit gegeten 5.5
Kwartel eierballen met shatta en gecarameliseerde ui: eem probeer’n, overheerlijke Midden-Oosten variant van de Groningse eierbal 5.5
Falafel met yoghurtdip, shatta en sumak uien: geen tafel vol mezze zonder falafel 7.5
Gebakken gamba’s met appel-kerriesaus: fruit de mer a la Levant 8.5
In rum en bietensap gemarineerde zalm: met mierikswortel en avocado 8.5

DE VOLGENDE MEZZE KUNNEN OOK ALS HOOFDGERECHT WORDEN BESTELD

Kip Musakhan (mezze): het nationale gerecht van Palestina. Kip bereid met gebakken rode ui, pijnboompitten, sumak en huisgemaakt platbrood 8.5
 Als hoofdgerecht: geserveerd met tabouleh en gegrilde groenten  14.50
Gegrilde bavette met gekarameliseerde ui en shatta (mezze): heerlijk mals rundvlees met een Levantijnse twist 8.5
Als hoofdgerecht: geserveerd met geroosterde aardappeltjes en tomatensalade 14.50
Poke bowl Midden Oosten style: poke bowl met gegrilde groente, ei, sumak uien, gegrilde tomaat en feta. Hawaii meets the Middle East 13.50
Glas rode/witte wijn 3.20
Bier 2.50
Spa rood/blauw 2.25
Cola 2.25
Ice tea 2.25
Tonic 2.25
Bitter lemon 2.25
Rivella 2.25

HOT DRINKS:

Espresso 2.2
Dubbele espresso 2.5
Cappuccino 3.0
Filterkoffie 2.0
Latte Macchiato 3.5
Espresso Macchiato 3.5
Hot chocolate 2.0
met slagroom 2.5
Thee 2.0
 Verse munt/gember thee 2.5
 Pot thee 4.5