all day dining, menukaart

SWEETS:

Crème brûlée met kardemom en kaneel: Welbekend Frans nagerecht met Midden Oosterse twist 5.95
Gegrilde ananas met kokos, bruine suiker, yoghurt & rode peper: Avontuurlijke ananas; een fenomenale afsluiter dit BBQ dessert 5.50
Khosaf met yoghurtijs: Compote van gedroogd fruit en noten met een hint van sinaasappelbloesem, fris dessert uit het Ottomaanse rijk 5.95
Baklava: Vers en knapperig uit een locale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet 4.50
Dessert proeverij: Feestelijke proeverij van verschillende desserts 8.50
Gebak van de week: Vraag ons, we vertellen je graag meer 4.50

KOUDE MEZZE:

Gepekeld ei met augurk en sumak ui: Een echte flavour kick dit zoetzure frisse ei. Old skool snack, lekker bij de borrel! 2.50
Mandje homemade platbrood 2.50
Loaded hummus: Huisgemaakte hummus met een topping van gekookt ei, ui, harissa,-en korianderolie geserveerd met platbrood 4.95
Labneh met vijgen en gekonfijte walnoot: Zachte, frisse roomkaas gemaakt van Turkse yoghurt, de Midden Oosterse variant van hangop. Wordt geserveerd met platbrood 5.50
Geroosterde paprika met knoflook en olijfolie: Who’s afraid of red?! Een explosie van kleur en smaak 5.50
Beringela: Ingemaakte auberginesalade op z’n Braziliaans. Met o.a. paprika, knoflook, rozijnen en cashews. Wordt geserveerd met homemade platbrood 5.50
Groene salade met komkommer, avocado en gepekelde eierdooier: Verfrissend en licht; spring on a plate! 6.50
Linzensalade met tahini, citroensap en krokante uitjes: Boordevol smaak en lekker gezond 6.50

WARME MEZZE:

Gebakken en gekruide aardappeltjes met gepofte knoflookmayonaise: Altijd goed! 3.95
Zoete aardappelkoekjes met harissa: Zoet & pittig; verrukkelijke bite! 4.75
Courgette fritters met munt en feta: Gezonde vegetarische beignets vol groentjes 5.50
Geroosterde bloemkool met gebakken knoflook: Je mezzetafel is niet compleet zonder deze bloemkool snack 5.95
Kwarteleierballen ( 3 stuks): Eem probeer’n; Grunn meets Middle East, geniale vondst van chef!

Extra eierbal per stuk 1.75

5.75
 Calcots met salbitxada: Gegrilde lente ui met een saus van tomaten & amandelen. Traditioneel Catalaans lentegerecht 5.95
Gefrituurde artisjok met citroen en selderijzout: Een delicatesse, deze artisjok met z’n knapperige blaadjes en zachte hart 6.50
Shakshuka (voor 1 of 2 personen): smakelijk vegetarisch pannetje met ei gepocheerd in een saus van tomaten, paprika, pepers en ui, geserveerd met platbrood 8.50 p.p
Linzenkofte met labneh, shatta, sumak ui & huisgemaakt platbrood: Heerlijk vegetarisch Turks gerechtje met huisgemaakte Palestijnse chilisaus 8.95
Gebakken gemarineerde champignons met gepocheerd ei: Verrassende combi, zo heb je paddenstoelen nog nooit gegeten 8.95
Filodeegtaartje met spinazie, walnoten en gekarameliseerde ui (3 stuks): Healthy hartig taartje 9.50

VLEES


Gegrilde kwartel met za’atar en citroen: Middle Eastern style roast, licht, zacht & kruidig: ongewoon lekker 8.95
Kofte met yoghurtsaus, shatta, sumak ui en homemade platbrood (5 stuks): Gehaktbal met brood op z’n Turks 9.50
Lamskoteletjes met gepofte knoflook jus: Weinig dingen beter dan lamskoteletjes van de gril
9.50
 Diamanthaas met stutcicapetito:  Heerlijk mals stukje rundvlees met een tapenade van olijven, knoflook, peper, ui, paprika en peterselie 9.50

VIS


Geroosterde gamba’s met knoflookolie en platbrood: Spaanse klassieker, je waant je in Cadaques 8.50
Gebakken zeebaars met citrus tabouleh: Milde witte vis geserveerd met een lichte salade 9.50
In visbouillon gegaarde rode mul met tomatenschuim, oregano en basilicum:  Deze rode delicate vis combineert goed met de kruiden van het Zuiden  9.50

TAFELTJE VOL

Chef’s choice (vanaf 4 personen):  Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in verschillende gangen. Op verzoek geheel vega(n) 22.50 PP
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in verschillende gangen. Op verzoek geheel vega(n). Afsluitend een proeverij van verschillende desserts 28.50 PP

DE VOLGENDE MEZZE KUNNEN OOK ALS HOOFDGERECHT WORDEN BESTELD

Diamanthaas met gebakken aardappeltjes en salade 16.50
 Zeebaars met citrus tabouleh en salade: 16.50
Geroosterde bloemkool met rode risotto en salade:  15.50

SPECIAL

Mezze lunch/borrelplank* (vanaf 2 personen): Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, Perzische gemarineerde olijven, gekruide eieren, labneh, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!

  • De mezze kunnen variëren van samenstelling maar zijn altijd lekker en verrassend! Op verzoek kan de plank geheel vega(n) worden klaar gemaakt.

10.95

P.P

BROODJES

Sweet veggie: Huisgebakken platbrood met pompoen, geitenkaas, gekarameliseerde ui en pijnboompitten 8.50
Yallah Yallah: Huisgebakken platbrood met kofte, sumak ui en yoghurtsaus 8.50
El Greco: Huisgebakken platbrood met geroosterde kip, sumak ui, gepekelde komkommer en knoflookyoghurt 8.50
Glas rode/witte wijn 3.20
Bier 2.50
Spa rood/blauw 2.25
Cola 2.25
Ice tea 2.25
Tonic 2.25
Bitter lemon 2.25
Rivella 2.25

HOT DRINKS:

Espresso 2.2
Dubbele espresso 2.5
Cappuccino 3.0
Filterkoffie 2.0
Latte Macchiato 3.5
Espresso Macchiato 3.5
Hot chocolate 2.0
met slagroom 2.5
Thee 2.0
 Verse munt/gember thee 2.5
 Pot thee 4.5