all day dining, menukaart

SWEETS:

Arabische koffiemousse met yoghurt en frambozen: Mooie afsluiter met een flair van de mysterieuze Oriënt.  5.95
Geroosterde aardbeien: Met sumak en yoghurt crème. Avontuurlijke aardbei; een fenomenale afsluiter  5.95
Khosaf met yoghurtijs:Compote van gedroogd fruit en noten met een hint van sinaasappelbloesem, fris dessert uit het Ottomaanse rijk 5.95
Baklava: Vers en knapperig uit een locale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet 4.50
Dessert proeverij: Feestelijke proeverij van verschillende desserts 8.50
Gebak van de week: Vraag ons, we vertellen je graag meer 4.50

KOUDE MEZZE:

Gekruide eieren: Old skool snack maar dan anders. Met za’atar, pepervlokken, zeezout, citroen en olijfolie.  3.50
Mandje homemade platbrood 2.50
Loaded hummus: Huisgemaakte hummus met een topping van gekookt ei, ui, harissa,-en korianderolie geserveerd met platbrood 5.50
Labneh met vijgen en gekonfijte walnoot:Zachte, frisse roomkaas gemaakt van Turkse yoghurt, de Midden Oosterse variant van hangop. Wordt geserveerd met platbrood 5.50
Geroosterde paprika met knoflook en olijfolie:Who’s afraid of red?! Een explosie van kleur en smaak 5.50
Beringela:Ingemaakte auberginesalade op z’n Braziliaans. Met o.a. paprika, knoflook, rozijnen en cashews. Wordt geserveerd met homemade platbrood 5.50
Carpaccio van Coeur de Boeuf tomaten: Met ingelegde citroen, gember en groene chilipeper. Vega carpaccio; je wilt nooit meer iets anders 6.50
Linzensalade met tahini, citroensap en krokante uitjes: Boordevol smaak en lekker gezond 6.50
Tabouleh (Bulgur salade): Met verse groene kruiden en tomaat. Klassieke Midden-Oosterse salade 5.50

WARME MEZZE:

Gebakken en gekruide aardappeltjes met gepofte knoflookmayonaise: Altijd goed! 3.95
Geblakerde zoete aardappel: Spannende aardappel met een saus van kokosroom, tomaat en koriander 4.75
Courgette fritters met munt en feta: Gezonde vegetarische beignets vol groentjes 5.50
Geroosterde bloemkool: Met gebakken knoflook, tahini en shatta. Je mezzetafel is niet compleet zonder deze bloemkool snack 5.95
Kwarteleierballen ( 3 stuks): Met shatta en gekarameliseerde ui. Eem probeer’n; Grunn meets Middle East.

Extra eierbal per stuk 1.75

5.75
Gefrituurde artisjok met citroen en selderijzout: Een delicatesse, deze artisjok is knapperig van buiten en zacht van binnen 6.50
Gegrilde watermeloen met feta en munt: Zomer op je bord 7.50
Shakshuka (voor 1 of 2 personen): smakelijk vegetarisch pannetje met ei gepocheerd in een saus van tomaten, paprika, pepers en ui, geserveerd met platbrood 8.50 p.p
Linzenkofte met yoghurtsaus, shatta, sumak ui & huisgemaakt platbrood: Heerlijk vegetarisch gerecht met huisgemaakte Palestijnse chilisaus 8.95
Gebakken gemarineerde champignons met gepocheerd ei: Verrassende combi, zo heb je paddenstoelen nog nooit gegeten 8.95
Filodeegtaartje met spinazie, walnoten en gekarameliseerde ui (3 stuks): Healthy hartig taartje 9.50

VLEES

Gegrilde kwartel met za’atar en citroen: Middle Eastern style roast, licht, zacht & kruidig: ongewoon lekker 8.95
Kofte met yoghurtsaus, shatta, sumak ui en homemade platbrood (5 stuks): Gehaktbal met brood op z’n Turks 9.50
Gegrilde kipspiezen: Met paprika, little gem en pittige knoflook yoghurt. Weinig dingen beter dan een kippetje van de grill
9.50
 Diamanthaas met stutcicapetito:  Heerlijk mals stukje rundvlees met een olie van olijven, knoflook, peper, ui, paprika en peterselie 9.50

VIS 

Viskofte (3 stuks): Met yoghurt, sumak en chilipeper. Kofte over een andere boeg gegooid en gevangen in een netje 7.50
Geroosterde gamba’s met knoflookolie en platbrood: Spaanse klassieker, je waant je in Cadaques 8.50
Zalm gegaard in granaatappelmelasse en citroen: Met een salade van komkommer, bosui en nigellazaad. Zinderende zalm, dit wil je proeven.  9.50
Een halve kilo mosselen:  Gekruid met baharat. Zeg ken jij de mosselman? Hij komt uit het Midden Oosten. 9.50

TAFELTJE VOL

Chef’s choice (vanaf 4 personen):  Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in verschillende gangen. Op verzoek geheel vega(n) 22.50 PP
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in verschillende gangen. Op verzoek geheel vega(n). Afsluitend een proeverij van verschillende desserts 28.50 PP

SPECIAL

Mezze lunch/borrelplank* (vanaf 2 personen): Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, Perzische gemarineerde olijven, gekruide eieren, labneh, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!

  • De mezze kunnen variëren van samenstelling maar zijn altijd lekker en verrassend! Op verzoek kan de plank geheel vega(n) worden klaar gemaakt.

10.95

P.P

Glas rode/witte wijn (huiswijn pe tinto/pe branco) 4.25
Bier vraag naar de bierkaart
Spa rood/blauw 2.90
Cola 2.90
Ice tea 2.90
Tonic 2.90
Bitter lemon 2.90
Rivella 2.90

HOT DRINKS:

Espresso 2.60
Dubbele espresso 2.90
Cappuccino 3.25
Filterkoffie 2.85
Latte Macchiato 3.65
Espresso Macchiato 3.5
Thee 2.65
 Verse munt/gember thee 3.65