all day dining, menukaart
SWEETS: |
||
Crème brûlée met kardemom en kaneel: Welbekend Frans nagerecht met Midden Oosterse twist | 5.95 | |
Gegrilde ananas met kokos, bruine suiker, yoghurt & rode peper: Avontuurlijke ananas; een fenomenale afsluiter dit BBQ dessert | 5.50 | |
Khosaf met yoghurtijs: Compote van gedroogd fruit en noten met een hint van sinaasappelbloesem, fris dessert uit het Ottomaanse rijk | 5.95 | |
Baklava: Vers en knapperig uit een locale Midden Oosten bakkerij, veel nootjes en niet al te zoet | 4.50 | |
Dessert proeverij: Feestelijke proeverij van verschillende desserts | 8.50 | |
Gebak van de week: Vraag ons, we vertellen je graag meer | 4.50 | |
KOUDE MEZZE: |
||
Gepekeld ei met augurk en sumak ui: Een echte flavour kick dit zoetzure frisse ei. Old skool snack, lekker bij de borrel! | 2.50 | |
Mandje homemade platbrood | 2.50 | |
Loaded hummus: Huisgemaakte hummus met een topping van gekookt ei, ui, harissa,-en korianderolie geserveerd met platbrood | 4.95 | |
Labneh met vijgen en gekonfijte walnoot: Zachte, frisse roomkaas gemaakt van Turkse yoghurt, de Midden Oosterse variant van hangop. Wordt geserveerd met platbrood | 5.50 | |
Geroosterde paprika met knoflook en olijfolie: Who’s afraid of red?! Een explosie van kleur en smaak | 5.50 | |
Beringela: Ingemaakte auberginesalade op z’n Braziliaans. Met o.a. paprika, knoflook, rozijnen en cashews. Wordt geserveerd met homemade platbrood | 5.50 | |
Groene salade met komkommer, avocado en gepekelde eierdooier: Verfrissend en licht; spring on a plate! | 6.50 | |
Linzensalade met tahini, citroensap en krokante uitjes: Boordevol smaak en lekker gezond | 6.50 | |
WARME MEZZE: |
||
Gebakken en gekruide aardappeltjes met gepofte knoflookmayonaise: Altijd goed! | 3.95 | |
Zoete aardappelkoekjes met harissa: Zoet & pittig; verrukkelijke bite! | 4.75 | |
Courgette fritters met munt en feta: Gezonde vegetarische beignets vol groentjes | 5.50 | |
Geroosterde bloemkool met gebakken knoflook: Je mezzetafel is niet compleet zonder deze bloemkool snack | 5.95 | |
Kwarteleierballen ( 3 stuks): Eem probeer’n; Grunn meets Middle East, geniale vondst van chef!
Extra eierbal per stuk 1.75 |
5.75 | |
Calcots met salbitxada: Gegrilde lente ui met een saus van tomaten & amandelen. Traditioneel Catalaans lentegerecht | 5.95 | |
Gefrituurde artisjok met citroen en selderijzout: Een delicatesse, deze artisjok met z’n knapperige blaadjes en zachte hart | 6.50 | |
Shakshuka (voor 1 of 2 personen): smakelijk vegetarisch pannetje met ei gepocheerd in een saus van tomaten, paprika, pepers en ui, geserveerd met platbrood | 8.50 p.p | |
Linzenkofte met labneh, shatta, sumak ui & huisgemaakt platbrood: Heerlijk vegetarisch Turks gerechtje met huisgemaakte Palestijnse chilisaus | 8.95 | |
Gebakken gemarineerde champignons met gepocheerd ei: Verrassende combi, zo heb je paddenstoelen nog nooit gegeten | 8.95 | |
Filodeegtaartje met spinazie, walnoten en gekarameliseerde ui (3 stuks): Healthy hartig taartje | 9.50 | |
VLEES
|
||
Gegrilde kwartel met za’atar en citroen: Middle Eastern style roast, licht, zacht & kruidig: ongewoon lekker | 8.95 | |
Kofte met yoghurtsaus, shatta, sumak ui en homemade platbrood (5 stuks): Gehaktbal met brood op z’n Turks | 9.50 | |
Lamskoteletjes met gepofte knoflook jus: Weinig dingen beter dan lamskoteletjes van de gril |
9.50 | |
Diamanthaas met stutcicapetito: Heerlijk mals stukje rundvlees met een tapenade van olijven, knoflook, peper, ui, paprika en peterselie | 9.50 | |
VIS
|
||
Geroosterde gamba’s met knoflookolie en platbrood: Spaanse klassieker, je waant je in Cadaques | 8.50 | |
Gebakken zeebaars met citrus tabouleh: Milde witte vis geserveerd met een lichte salade | 9.50 | |
In visbouillon gegaarde rode mul met tomatenschuim, oregano en basilicum: Deze rode delicate vis combineert goed met de kruiden van het Zuiden | 9.50 | |
TAFELTJE VOL |
||
Chef’s choice (vanaf 4 personen): Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in verschillende gangen. Op verzoek geheel vega(n) | 22.50 PP | |
Chef’s choice de luxe: Laat je verrassen; een tafel vol heerlijke mezze. Wordt gepresenteerd in verschillende gangen. Op verzoek geheel vega(n). Afsluitend een proeverij van verschillende desserts | 28.50 PP | |
DE VOLGENDE MEZZE KUNNEN OOK ALS HOOFDGERECHT WORDEN BESTELD |
||
Diamanthaas met gebakken aardappeltjes en salade | 16.50 | |
Zeebaars met citrus tabouleh en salade: | 16.50 | |
Geroosterde bloemkool met rode risotto en salade: | 15.50 | |
SPECIAL |
||
Mezze lunch/borrelplank* (vanaf 2 personen): Salmagundi’s favourite; een plank vol mezze. Met o.a. hummus, salade, gemarineerde artisjokken, Perzische gemarineerde olijven, gekruide eieren, labneh, geroosterde amandelen met citroen & saffraan, kofte en meer. Geserveerd met huisgemaakt platbrood. Feestje om te eten!
|
10.95
P.P |
|
BROODJES |
||
Sweet veggie: Huisgebakken platbrood met pompoen, geitenkaas, gekarameliseerde ui en pijnboompitten | 8.50 | |
Yallah Yallah: Huisgebakken platbrood met kofte, sumak ui en yoghurtsaus | 8.50 | |
El Greco: Huisgebakken platbrood met geroosterde kip, sumak ui, gepekelde komkommer en knoflookyoghurt | 8.50 | |
Glas rode/witte wijn | 3.20 | |
Bier | 2.50 | |
Spa rood/blauw | 2.25 | |
Cola | 2.25 | |
Ice tea | 2.25 | |
Tonic | 2.25 | |
Bitter lemon | 2.25 | |
Rivella | 2.25 | |
HOT DRINKS: |
||
Espresso | 2.2 | |
Dubbele espresso | 2.5 | |
Cappuccino | 3.0 | |
Filterkoffie | 2.0 | |
Latte Macchiato | 3.5 | |
Espresso Macchiato | 3.5 | |
Hot chocolate | 2.0 | |
met slagroom | 2.5 | |
Thee | 2.0 | |
Verse munt/gember thee | 2.5 | |
Pot thee | 4.5 |